Daka Proteins, Lunderskov

Daka Proteins er en højteknologisk virksomhed der producerer kvalitetskontrollerede protein- og fedtprodukter.

På Daka Proteins’s produktionsanlæg i Lunderskov fremstilles spraytørret blodplasmapulver, som er et farveneutralt proteinprodukt kendetegnet ved dets funktionelle egenskaber som gelbindende effekt og et højt indhold af imunoglobuliner. Produktets anvendelse strækker sig fra fødevareformål og specialiserede fodertyper til farmaceutiske formål.

Fra spraytørringsanlægget blæses blodplasmaproduktet via en rørstreng til en modtagercyklon for derefter at blive fordelt til 2 stk. opbevaringssiloer. Via doseringssnegle i bunden af opbevaringssiloerne kan blodplasmaproduktet transporteres til en sigte og videre til enten en sække fyldemaskine eller en big bag fyldemaskine.

SP Technologies har leveret det pneumatiske transportanlæg, modtagercyklon, sneglearrangement over og under opbevaringssiloerne samt snegle over fyldemaskinerne. Samtidig har vi også etableret et weekend opvarmningssystem for anlægget.

Da blodplasmaproduktet kan være eksplosivt er anlægget forsynet med eksplosionsaflastningsordninger på opbevaringssiloer og på modtagercyklonen.