Førstehjælp

Førstehjælp - Medarbejdere lærte livreddende førstehjælp

Førstehjælp er afgørende for at overleve et hjertestop. Mindst hver anden time får et menneske hjertestop i Danmark. Det svarer til godt 5000 mennesker årligt. Dertil skal lægges de daglige hjertestop på hospitalerne.

Chancerne for at overleve et hjertestop stiger betragteligt, hvis der med det samme ydes førstehjælp fra folk omkring en.  Af samme grund er chancen for at overleve tre gange højere, når man falder om på åben gade, end hvis man falder om derhjemme.

Hjertestop kan ramme enhver, uanset alder eller helbred. Det er derfor vigtigt, at så mange som muligt ved, hvordan de kan hjælpe, hvis ulykken skulle ske.

Hos SP Technologies ApS og Process Engineering A/S prioriterer man medarbejdernes udvikling og kompetencer, og et førstehjælpskursus er ingen undtagelse. Det er en investering i medarbejdernes sikkerhed og en del af den sociale ansvar som virksomhed.

Vores medarbejder Anni Weinbrandt deltog for nylig i et førstehjælpskursus, hvor Morten Binns (tidligere ambulanceredder) fra firmaet DuKanHjælpe Aps leverede uvurderlig og grundig undervisning.

I løbet af kurset blev der besvaret spørgsmål om alt fra hjerneblødninger og kramper til insulinchok og epileptiske anfald.

Tak til Morten Binns for et yderst interessant og meget lærerigt kursus!

Førstehjælpens 4 hovedpunkter blev repeteret flere gange på kursusdagen:

  1. SKAB SIKKERHED
  2. VURDÉR PERSONEN
  3. TILKALD HJÆLP
  4. GIV FØRSTEHJÆLP

Derudover blev de grundlæggende principper i førstehjælp gennemgået:  

  • A – AIRWAY (frie luftveje)
  • B – BREATHING (vejrtrækning)
  • C- CIRCULATION (kredsløb og hjerte)
Førstehjælp, et fælles arrangement for SP Technologies og Process Engineering