Doseringssnegl

Til denne kunde har vi leveret en doseringssnegl. Kunden har sække med flourmelis, som skal tømmes, samt havregrynsmix, som skal transporteres op i højden til indløbet af en fyldemaskine.

Da kunden har et eksisterende sækkepåslag med integreret sigtefunktion, som kan anvendes, ønsker de kun selve doseringssneglen leveret fra SP Technologies.

Løsning

80% af tiden skal sneglen køre med flourmelis, og de resterende 20% kører sneglen med havregrynsmix. Kravet til doseringssneglen er, at alle produktberørte dele er fødevaregodkendte og dokumenteret med certifikat.

Sneglen er rengøringsvenlig ved, at sneglespiralen let kan afmonteres fra motoren og trækkes ud modsat motorenden. Derved opnås optimal adgang til indvendig sneglerør for rengøring, samt rengøring af spiral.

Sneglen er leveret med indløbsflange, så den kan boltes på eksisterende sigte, og den har fleksible sneglerør, der buer for at minimere montagepladsen. Sneglen har en diameter på ø67 mm og har en kapacitet på 0,3 m³/time. Ophæng af sneglen i motorenden står kunden selv for.