Nyt hygiejnisk skiftespor WYK-CIP fra Coperion

For maskiner, der anvendes i mange områder af fødevare-, farmaceutiske og kemiske industrier, gælder de højeste krav til hygiejne og renhed. Desuden kræver hyppige produktskift og vanskelige produktegenskaber regelmæssig våd rengøring. Hvis rengøringsudgifter kan minimeres, kan virksomheder spare meget på tid og omkostninger.

Nyt hygiejnisk skiftespor WYK-CIP fra Coperion

Vores tyske leverandør Coperion behandlede disse spørgsmål for mere end ti år siden, ved at udvikle diverter WYK til pulver og pellets produkter. Skiftesporet gør det muligt ved CIP-applikationer, at opfylde de krævede kriterier, især indenfor fødevareindustrien, der stillede et krav: Skiftesporet skal være fuldstændig ren og bakteriefri efter våd rengøring – uden yderligere adskillelse eller manuel rengøring. Dette spare tid, kræfter og omkostninger, da manuel rengøring ikke er nødvendig. Dermed kan diverter WYK installeres på steder der er svært tilgængelige.

Løbende har Coperion fortsat udviklingen af diverter WYK baseret på tidligere års erfaringer. Skiftesporets innovative grundlæggende funktion er ikke ændret: Under transporten af pulverprodukter tætner den koniske rotor transportørene fra hinanden. Under CIP-rengøring trækkes rotoren minimalt ud af huset og skylles af rengøringsvæsken. Nu er skiftesporet optimeret i henhold til de nuværende EHEDG-retningslinjer.

Coperion har re-designet og optimeret det CIP-bare skiftespor, så det nu er muligt at arbejde med selv de fineste pulver-partikelstørrelser. De pneumatiske drev – for henholdsvis at dreje og at udtrække rotoren – er nu adskilt så rotoren understøttes i begge ender. Sammen med det kompakte design tilbydes skiftesporet i en forbedret støbt konstruktion med øget overfladekvalitet. Alle produktberørte dele overholder EC1935/2004 og pakninger er FDA-godkendte.

WYK-CIP skiftesporet leveres i størrelse DN 65, 80, 100 og 125. Den leveres også som et standard skiftespor i rustfrit stål uden det pneumatiske drev for CIP-rengøring. Skiftesporet er så beregnet til applikationer uden våd-rengøring.