Slidstærke rørbøjninger

Fra vores tyske leverandør hs-Umformtechnik kan vi levere slidstærke rørbøjninger med stor radius, fremstillet i et specielt overfladebehandlet rustfrit stål materiale, der er meget velegnet til pneumatisk- eller vacuumtransport af stærkt slidende produkter.

Ved disse slidstærke rørbøjninger opnås meget længere levetid end standard rustfri rørbøjninger og omkostninger til vedligehold reduceres.

Et eksempel på længere levetid for rørbøjninger er vores kunde der i et støvtransportanlæg suger korn-affald (støv og sand) til en filterunit og som havde almindelige rustfrie rørbøjninger monteret på rørstrengen.

For ca. hver anden måned udskiftede kunden de rustfrie rørbøjninger, da produktet havde slidt hul på rørbøjningen.

Et antal slidstærke rørbøjninger blev indkøbt og efterhånden udskiftet med de almindelige rørbøjninger. Den først monterede slidstærke rørbøjning har været installeret i over 10 måneder og er først nu blevet udskiftet. Dette har medført meget mindre vedligehold på rørstrengen – altså sparet tid og penge.

Data for slidstærke rørbøjninger:

  • Diameter ø38,0 mm til ø154 mm
  • Radius 250, 500, 800 eller 1000 mm
  • Vinkel 45º eller 90º
  • Med 200 mm lige rørender

Det anbefales, at de slidstærke rørbøjninger samles med rørkoblinger, som er hurtige og nemme at montere og demontere. Derved reduceres montage og  vedligeholdsomkostningerne også.