Tænk grønt og genbrug dine sigtenet

Tænk grønt og genbrug dine sigtenet

Hvis du gerne vil tænke bæredygtigt og langsigtet, når du investerer i sigtenet, så vælg en løsning, hvor sigtenettene kan rescreenes. Derfor: Tænk grønt og genbrug dine sigtenet!

Det er nemlig ikke alle typer, der kan genbruges, når nettet er udtjent. Det afhænger i høj grad af, hvordan sigtenettet er konstrueret.
Generelt kan alle sigtenet, som består af et net og en stålramme, genanvendes. Dette gælder uanset form, størrelse og fabrikat.

Processen, hvor man fjerner det gamle sigtenet/-væv og monterer et nyt net i sigterammen, kaldes for rescreening eller remeshing. Resceening kommer fra det engelske ord ‘screen’ som kan oversættes til ‘ lærred’. Remeshing betyder ‘at sætte nyt væv på noget’. Begge betegnelser bruges flittigt indenfor branchen og refererer således til nøjagtigt samme proces.

Hvis du vil have mulighed for at genbruge dine sigtenet, er det derfor vigtigt, at sigtenet og ramme kan skilles ad. Genanvendelige sigtenet består typisk af en stålramme og et net, hvor nettet er spændt stramt ud over stålrammen.

Hos SP Technologies anbefaler vi klart sigter og sigtenet fra SEPARTECH, som vi har gode erfaringer med.

Derfor bør du overveje at rescreene dine sigtenet

  • Det er bedre for miljøet – genbrug i stedet for at smide ud!
  • Du forlænger levetiden for dine sigtenet
  • Det er billigere end at købe nyt

Det er i øvrigt heller ikke ligegyldigt, hvordan og hos hvem du får dine sigtenet renoveret. Hvis du får sigtenet retur, hvor nettet ikke er strammet korrekt op og buler, når du monterer det i din vibrationssigte, risikerer du en mærkbart fald i kapaciteten på din sigte.

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os hos SP Technologies, hvis du har brug for råd og vejledning omkring, hvordan du genbruger dine sigtenet på en mere økonomisk og bæredygtig måde.

”Ved at vælge produkter, der kan genanvendes, forlænger du produkternes levetid og reducerer behovet for at bruge ressourcer til at producere nye.”